Avionul s-a prăbuşit la aterizare. Pilotul ar fi intrat în stop cardio-respirator în timpul zborului. Celalalt rănit are multiple traumatisme, potrivit primelor informaţii de la faţa locului.

ACTUALIZARE: În accidentul aviatic a fost implicată o aeronavă de mici dimeniuni, de şcoală şi antrenament, Ikarus, aceasta fiind pilotată de instructorul în aviaţie Stefan Fazekaş, din Satu Mare. Alături de acesta se afla un tânăr din Sighetu Marmaţiei, pasionat de aviaţie, Lucian Corneanu. Se pare că sigheteanul şi-a achiziţionat de curând avionul ultra uşor şi astăzi, împreună cu instructorul său au încercat un zbor deeasupra Maramureşului. Din păcate, aceştia nu au mai ajuns la destinaţie. În zona Coplanic Mănăştur, avionul s-a prăbuşit. Impactul a fost unul extrem de violent. Pilotul, Stefan Fazekas dar şi tânărul din Sighetu Marmaţiei au fost găsiţi în stare gravă.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD, se face resuscitarea persoanei aflate în stop cardio-respirator, la cealaltă se administrează tratament, a transmis, pentru Digi24, Vasile Mihalca, primarul localităţii unde s-a produs accidentul.

În ciuda eforturilor medicilor de pe SMURD aceştia nu au mai putut să îl salveze pe pilot. După minute în şir de resuscitare, aceştia au fost nevoiţi să constate decesul acestuia.

Citește și