Potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Antoaneta Bolchiş, în judeţ promovabilitatea, înainte de contestaţii, a fost de 62,01%, mai mică față de anul trecut, când s-a înregistrat 64,70%. La Examenul de Bacalaureat au fost înscriși 3.584 de elevi, dintre ei prezentându-se la probele susținute mai puțini, 3.327. „Un elev a fost eliminat din Examenul Național de Bacalaureat la proba susținută la Matematică. Acesta se afla în Centrul de Examinare de la Vișeu”, a arătat Antoaneta Bolchiș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

„În total, 1.263 de elevi au fost respinși și 235 de respinși cu medii. Din totalul de elevi reușiți, 2.063 la număr, 490 au obținut medii de la 6 la 6,99, 567 medii de la 7 la 7,99, 593 medii de la 8 la 8,99, 404 medii de la 9 la 9,99 și nouă de zece”, a explicat Antoaneta Bolchiș.

Absolvenții de 10 ai județului Maramureș

Nouă elevi din județul Maramureș au obținut media10 la Examenul Național de Bacalaureat. Șase dintre ei provin de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, în timp ce alți doi elevi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației și unul de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Absolvenții de 10 ai Maramureșului sunt: Diana Maria Băban (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), Andreea Brașoveanu (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), Antonio Vlăduț Codrea (Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației), Dan Alexandru Dicu (Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației), Remus Ghișa (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), Dora Maria Moraru (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), Carla Sabău (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare), Iulia Maria Varady (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare) și Raul Zelina (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare).

Șincai, lider solitar

Din păcate, la această sesiune, nu am avut niciun liceu în județ cu promovabilitate 100%. Ca de fiecare dată, Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare a fost cap de afiș, ocupând locul întâi, cu un procent de 99,49%. Din cei elevi înscriși, 197, s-au prezentat toți, însă unul dintre ei a fost declarat respins. Neperformanța acestuia a stricat procentajul maxim de la Șincai. Spre deosebire, anul trecut, promovabilitatea a fost de 100%. Pe locul al doilea se află Colegiul Național Vasile Lucaciu, cu promovabilitate de 97,75. Din totalul de 223 de elevi înscriși, s-au prezentat 222 și cinci au fost respinși. Pe locul al treilea se află, în mod surprinzător, în clasamentul promovabilității, Liceul Teologic Penticostal. Însă, vorbim despre 35 de elevi înscriși și prezenți. Trei dintre ei au fost respinși. Urcarea pe podium a Liceului Penticostal a coborât liceele care se aflau, anul trecut, pe locurile trei, patru, cinci și șase. Astfel, acum, pe patru se află Colegiul Național Mihai Eminescu Baia Mare, Colegiul Național Dragoș Vodă Sighetu Marmației, Colegiul Economic Nicolae Titulescu Baia Mare, respectiv Liceul Pedagogic Regele Ferdinand Sighetu Marmației.

Top cele mai bune licee

1.Colegiul Național Gheorghe Șincai Baia Mare – 99,49%
2.Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare – 97,75%
3.Liceul Teologic Penticostal Baia Mare – 91,43%
4.Colegiul Național Mihai Eminescu Baia Mare – 90,09%
5.Colegiul Național Dragoș Vodă Sighetu Marmației – 87,83%%
6.Colegiul Economic Nicolae Titulescu Baia Mare – 86,14%
7.Liceul Pedagogic Regele Ferdinand Baia Mare – 82,95%
8.Colegiul de Arte Baia Mare – 75,68%
9.Liceul Teoretic Petru Rareș Târgu Lăpuș – 71,32%
10.Liceul Teoretic Emil Racoviță Baia Mare – 69,86%.

Patru licee cu promovabilitate ZERO!

În ierarhia promovabilității, patru licee au reușit contraperformanța de a obține procentul de… 0%! Este vorba despre patru unități de învățământ tehnologic – liceele din Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova și Vișeu de Sus. La Poienile de sub Munte, au fost înscriși 32, dar prezenți 24. Niciunul nu a obținut notă de trecere. La Repedea, un singur elev s-a înscris. El s-a prezentat, dar nu a reușit. La Ruscova, patru s-au înscris, patru s-au prezentat, patru au picat. La Ruscova, nouă s-au înscris, șase s-au prezentat, șase au picat. Aici trebuie făcută o precizare importantă. În cazurile, Repedea, Ruscova și Vișeu de Sus, este vorba despre absolvenți care au provenit din generațiile anterioare, întrucât unitățile de învățământ au devenit școli profesionale. Același lucru urmează să se întâmple și în cazul Poienile de sub Munte, unde liceul tehnologic va deveni, la rândul său, școală profesională.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și