În funcția de președinte al filialei județene a fost ales Dan Ivan. Cei 8 vicepreședinți care compun Biroul Județean sunt: Vlad Durus, Radu Trufan, Erika Szekely, Sorin Ilies, Felix Barcsy, Vasile Weisenbacher, Romeo Dobocan, Claudiu Pop. Din noua Comisie de arbitraj fac parte 5 membri: Ioan Bud, Hodorogea Bogdan, Laurentiu Magearu, Stefan Ioan Gherghel și Cătălin Danciu. Cenzor a fost ales Constantin Trifoi.

Cu tristețe putem remarca faptul că toți cei care formează structura de conducere a filialei județene a USR sunt „de dincolo de deal”, adică din zona Băii Mari. Din cei 8 membri ai biroului, nu este nici măcar o singură persoană care să reprezinte Maramureșul Istoric (zona Sighet - Vișeu - Borșa). Acestea, în condițiile în care organizația USR Sighet a obținut la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an un rezultat surprinzător de mare.

Contactat telefonic, președintele nou ales al USR Maramureș, dl. Dan Ivan, a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „Locurile în biroul județean nu sunt asigurate pe criteriu geografic, ci prin vot. La conferința județeană a participat un număr de 75 de delegați cu drept de vot din întreg județul. Fiecare candidat care a dorit o funcție în Biroul județean a făcut o scurtă prezentare a propriei persoane și a ceea ce dorește să facă în Birou, după care s-a trecut la vot. Faptul că din Maramureșul Istoric nu există niciun membru ales, nu pot să comentez, este strict rezultatul votului. Spre exemplu, în Biroul județean trecut, dintr-un total de 8 membri au existat 3 membri din Maramureșul Istoric, acum avem 1 membru din Târgu Lăpuș, zonă nereprezentată în Biroul județean trecut. Conform statului partidului, Biroul județean trebuie să fie format din 3 - 15 membri. Înaintea votului final, s-a stabilit ca numărul membrilor din Biroul județean să fie de 8. Ne dorim un organism de conducere funcțional. Actualul mandat al Biroului județean este pe o perioadă de doi ani de zile”, a încheiat președintele USR Maramureș, Dan Ivan.

Contactat telefonic, dl. Năsui Ionel Cătălin, consilier local USR în Vișeu de Jos (singurul consilier local al USR din Maramureș și primul din mediul rural din România), a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „USR, fiind un partid democratic și al treilea ca mărime din România, la nivel de județ Maramureș ar trebui să aibă o abordare mai deschisă, cară să vină în întâmpinarea locuitorilor din Maramureșul Istoric. USR este un partid care dorește să crească în continuare. Pentru aceasta, din punctul meu de vedere, ar presupune o extindere a Biroului județean, în sensul de a fi format din mai mulți membri, nu doar opt câți sunt acum. Sunt județe în țară cu Biroul județean format din 10, 12 sau mai mulți membri. Faptul că Maramureșul Istoric reprezintă 41% din populația județului, cu atât mai mult, ar fi trebuit să aibă reprezentanți în Biroul județean, ținând cont și de rezultatele excelente obținute de organizațiile locale ale USR la alegerile europarlamentare în zona Sighet și Vișeu”.

Din păcate, și prin acest vot se demonstrează încă o dată că doar Baia Mare contează în județ, întreg Maramureșul Istoric rămânând într-un con de umbră. USR este primul partid din Maramureș care să nu aibă în structura sa de conducere nici măcar un membru din zona Sighet - Vișeu - Borșa, cu toate că se autodeclară ca fiind cel mai democratic partid din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și