Jandarmii băimăreni au identificat doi bărbaţi şi trei femei care au „acţionat” în magazinele situate pe B-dul Bucureşti, strada George Coşbuc, B-dul Unirii şi B-dul Victoriei. Persoanele în cauză au vârste cuprinse între 14 şi 51 de ani, şi domiciliile în Baia Mare, Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş şi Dej.

În primul caz, un bărbat a sustras două flacoane de pigment de la raionul cu vopsele lavabile, pe care le-a ascuns în buzunarele de la geacă. Acesta a încercat să treacă de casele de marcat, declanşând astfel porţile senzormatice şi a fost oprit de către personalul de pază al magazinului şi condus în camera de interpelare până la sosirea jandarmilor.

În celelalte trei cazuri, persoanele în cauză au sustras băuturi alcoolice, produse alimentare şi nealimentare, pe care le ascund fie în poşeta personală, fie sub haine, însă la casele de marcat sunt opriţi de personalul de pază şi conduşi în camera d odihnă până la sosirea jandarmilor.

Pe numele acestora au fost întocmite acte de constatare a infracţiunilor de furt calificat, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208, 209 alin. 1 lit. e, Cod Penal, care au fost înaintate unităţilor de Parchet de pe lângă Judecătoria Baia Mare în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și