Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediile a 34 de societăţi comerciale şi 5 persoane fizice, poliţiştii au depistat un operator economic care deţinea în vederea comercializării ţigări de contrabandă. Ţigările, în valoare de aproximativ 1.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Totodată, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii Nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legii Nr 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturi conexe şi O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 48.500 de lei.
Ca măsura complementară, polițiștii au confiscat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, produse din carne și produse de panificație, ce urmau a fi comercializate ilegal, precum și 2.748 în numerar.

De asemenea a fost dispusă suspendarea activității pentru o perioadă de 30 zile, a unei societăți comerciale cu sediul în Baia Mare, care desfăşoară activităţi în domeniul comerțului cu produse alimentare și legumelor-fructelor, pentru încălcarea repetată a prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Citește și

loading...