Poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a autoturismului, dar conducătorul auto nu a oprit şi a virat brusc, pe strada Nicolae Iorga, fără a respecta semnificația indicatorului “accesul interzis”.
Autoturismul a fost identificat în jurul orei 19:35, într-o parcare, situată pe strada Nicolae Iorga, având portierele asigurate cu sistemul de închidere centralizată.

În acelaşi timp la numărul de urgenţă 112, a fost primit un apel cum că maşina respectivă a fost furată.

La ora 20.30, la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare s-a prezentat un tânăr în vârstă de 19 ani, care a recunoscut că el a condus autoturismul, nu a oprit la semnalele polițiștilor şi a fugit din locul unde a parcat autoturismul şi că a reclamat furtul pentru a fi absolvit de vină.

În urma verificărilor în baza de date, s-a constatat că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat.

Poliţiştii l-au testat pe acesta cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-au întocmit acte de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pe drumurile publice. Totodată, tânărul a fost sancţionat şi pentru alertarea falsă prin numărul de urgenţă 112.

Citește și

Herodot Grup Sighet