Cele patru toalete care sunt montate în aceste zile în municipiu sunt închiriate pe patru ani de zile de municipalitate, întreţinerea lor costând bugetul local nici mai mult, nici mai puţin decât 145 lei/zi plus TVA.

“Vorbim despre toalete cu spălare automată. Vor fi montate într-o primă fază patru astfel de toalete, două deja au fost montate, altele două în perioada următoare. Una din aceste toalete va fi în Parcul Mara, aproape de hotelul Mara pe locul unor vechi toalete ecologice, a doua toaletă va fi amplasată la intrarea pe Câmpul Tineretului, tot pe locul unor vechi toalete ecologice.

O a treia toaletă de acest tip va fi amplasată pe strada Culturii, la intrarea în Parcul Dacia, lângă Podul Culturii, pentru că acolo mai demult au fost toalete ecologice, iar o a patra la RFN la intersecţia Victoriei cu Odobescu, unde chiar la început am avut montate nişte toalete ecologice.

În aceşti bani intră întreţinerea lor, orice fel de reparaţii care trebuie făcute, fie datorate distrugerii, fie datorită funcţionării lor proaste, hârtie igienică, schimbatul hârtiei igienice, săpunul, toate acestea intră în cei 145 lei pe zi. Noi nu am cumpărat aceste toalete, nu sunt ale noastre”, a declarat directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare, Vasile Barbul.

Acesta recunoaşte că “un serviciu de acest gen nu are cum să fie rentabil. Este un serviciu pe care îl oferim cetăţenilor din Baia Mare şi pe care îl găsim în orice oraş european...Nicăieri în lume nu este rentabil acest serviciu”.

„Costul este 33.000 euro pe bucată, la care s-ar adăuga şi costurile cu întreţinerea lor. Dar aşa noi cheltuim aceşti 145 lei în care intră absolut tot. Nu mai avem nevoie de oameni care să le întreţină, să le cureţe, să le repare...Ştim cu toţii că vechile toalete au fost în permanenţă vandalizate, am avut cheltuieli cu ele plus alte probleme”, a concluzionat Vasile Barbul.


Preluare: Yahoo News!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și