Întreaga grozăvie a ieşit la iveală în după amiaza zilei de joi, 29 noiembrie, în urma unui apel la Telefonul Copilului. De urgenţă, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş şi ai Poliţiei s-au deplasat la faţa locului pentru a da de urma celor doi adulţi şi a copiilor lor, o fetiţă de doi ani şi un băieţel de numai trei luni care locuiesc într-un adăpost improvizat şi impropriu, sub o prelată dezgolită, pe Valea Roşie. După câteva minute de căutări, asistenţii sociali şi poliţiştii i-au găsit pe mamă şi copii.

În urma evaluării realizate de către responsabilii deplasaţi la faţa locului, cei trei au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare. Aici, medicii au constatat că starea de sănătate a copilului de trei luni este critică, din cauza temperaturilor sub limita de îngheţ şi a ninsorilor căzute joi seară.

Deşi are o vârstă fragedă, de trei luni, nu este pentru prima dată când pruncul are nevoie de ajutor medical de specialitate, au explicat cadrele medicale. "Copilul în vârstă de trei luni a ajuns la spital prezentând leziuni tegumentare foarte urâtă, din cauza faptului că nu era îngrijit corespunzător de mama sa. Este internat acum pe secţia Pediatrie şi i se fac acum şi alte investigaţii suplimentare. Nu se pune problema unei pneumonii. Se fac demersuri pentru decăderea mamei din drepturile părinteşti", a arătat Lucia Orha, şef Secţie Pediatrie în cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și