“Va salut. Stiti ceva despre un pacient care a decedat ieri 17 decembrie 2018 la o clinica privata de pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare. A murit in bratele logodnicei mele” a fost mesajul primit de la cititorul nostru, relatează vasiledale.ro

“Logodnica mea a stat la rand sa intre la ORL, cand in clinica respectiva a intrat un barbat insotit de fiul acestuia. Acesta l-a lasat in hol si a iesit sa isi parcheze regulamentar masina. La niciun minut, barbatul s-a prabusit in hol. Logodnica mea i-a sarit in ajutor si totodata a strigat dupa ajutor. A iesit din cabinet si medicul cardiolog. Acesta a inceput sa ii faca masaj si a rugat-o pe logdnica mea sa ii faca respiratie gura la gura. Nu stiu de ce nu a adus un defibrilator. Poate nu au asa ceva tocmai la un cabinet de cardiologie! Apoi logodnica mea a sunat la 112 si a cerut ajutor.

Echipajul SMURD a ajuns foarte repede si a efectuat manevre de resuscitare. Din pacate dupa 45 de minute au declarat decesul. Pe mine m-a socat intamplarea si am tinut neaparat sa va spun ce s-a intamplat. E inadmisibil sa nu ai defibrilator sau sa nu il scoti in astfel de momente” ne-a povestit socat cititorul nostru.

ISU Maramures confirma solicitarea

“Ieri in jurul orei 14, Echipajul de Terapie Intensiva Mobila SMURD a fost solicitat la un stop cardio-respirator la un barbat in varsta de 62 de ani. Din pacate, cu toate eforturile depuse, pacientul nu a raspuns manevrelor de resuscitare” a declarat pentru vasiledale.ro, Oana Gonczi, purtator de cuvant al ISU Maramures.

“Politistii desfasoara verificari de fiecare data cand sunt sesizati cu privire la o moarte suspecta. Referitor la acest caz, in urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului si vor fi propuse masuri in consecinta” a declarat pentru vasiledale.ro, Florina Metes, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

Fara sa aruncam vina asupra nimanui vom incerca sa aflam oficial daca clinica respectiva are sau nu defibrilator la unitatea medicala respectiva.

Totodata, vom cere si un punct de vedere oficial la Ministerul Sanatatii referitor la acest subiect, informează vasiledale.ro

Citește și