Ieri, 25 iunie, a fost finalizat─â extinderea ad─âpostului public al c├óinilor f─âr─â st─âp├ón. Astfel, noua loca╚Ťie de cazare cuprinde un num─âr de 84 de cu╚Öti noi amplasate pe o platform─â betonat─â, construite la standarde europene.

Investi╚Ťia, demarat─â ├«n urm─â cu aproximativ un an, a fost blocat─â la un moment dat din cauza noilor prevederi legale impuse de Guvernul Rom├óniei. ├Än urma realiz─ârii lucr─ârilor, Baia Mare va fi un municipiu mai sigur din punct de vedere al c├óinilor f─âr─â st─âp├ón. Asta deoarece cu╚Ötile nou construite pot caza p├ón─â la trei patrupezi, ├«ntr-o perioad─â de maximum o lun─â, fiind rezolvat─â problema c├óinilor f─âr─â st─âp├ón din Municipiul Baia Mare.

ÔÇ×Este o investi╚Ťie care ╚Ťine de extinderea ecarisajului, a zonei ├«n care aducem c├óinii f─âr─â st─âp├ón din Municipiul Baia Mare. Este o problem─â grav─â pe care trebuie s─â o gestion─âm. Capacitatea vechiului ecarisaj ╚Öi-a atins cota maxim─â. De o foarte bun─â perioad─â de timp nu mai puteam s─â ducem niciun c├óine ├«n acel loc ╚Öi s-a decis extinderea lui cu aproape 90 de unit─â╚Ťi ├«n care s─â fie caza╚Ťi ace╚Öti c├óini. Asta ├«nseamn─â undeva la 300 de c├óini care ar urma s─â fie caza╚Ťi ├«n condi╚Ťii civilizate, s─â fie monitoriza╚Ťi de funda╚Ťiile ╚Öi iubitorii de animale. ├Än primul r├ónd m─â intereseaz─â ca to╚Ťi membri comunit─â╚Ťii s─â participe la a aduna c├óinii care sunt ├«n zonele ora╚Öului, s─â dea un sprijin autorit─â╚Ťii locale, s─â ne sesizeze unde sunt astfel de situa╚Ťii pentru a interveni foarte rapid ca cel pu╚Ťin ├«ntr-un interval scurt de timp, maxim o lun─â s─â putem s─â cur─â╚Ť─âm ora╚Öul de c├óini ╚Öi s─â-i aducem ├«n acest─â zon─â nou─â, cu condi╚Ťii foarte bune pentru cazarea acestora. Suntem unul dintre ora╚Öele care at├ót prin parteneriatele pe care le-am avut dar ╚Öi din perspectiva sumelor alocate pentru o minim─â ├«ngrijire a c├óinilor ne afl─âm ├«ntr-o zon─â de model pentru alte autorit─â╚Ťi localeÔÇŁ, a declarat C─ât─âlin Chereche╚Ö, primarul municipiului Baia Mare.

Investi╚Ťia, realizat─â la standarde europene, este certificat─â ╚Öi de c─âtre speciali╚Ötii care se ocup─â ├«ndeaproape de problema c├óinilor f─âr─â st─âp├ón.

Citește și

loading...