În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în data de 07.05 şi 08.05.2015, inculpatul Nemeş Toader a promis o sumă de bani unui inspector de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a-i restitui un autoturism ce a fost indisponibilizat într-un dosar în care este cercetat sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni, şi pentru a determina procurorul de caz să dispună o soluţie favorabilă în acelaşi dosar.

În data de 11.05.2015 a remis aceluiaşi lucrător de poliţie suma de 8.000 de lei. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și