El a spus că Sevil Shhaideh "are o reputație excepțională în comunitatea turco-tătară din Dobrogea de unde vine (...). Are un soț care a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii din Siria, dar reputația profesională a domniei sale este excepțională în comunitate".

Pe de altă parte, a subliniat Băsescu, lipsa experienței politice a acesteia ar putea să o transforme într-o "fațadă".

"În același timp, doamna are experiență politică zero. Nu este conectată la nucleul dur decizional al PSD-ului și din acest motiv cred că riscul să fie doar o fațadă pentru domnul Dragnea și oamenii puternici din PSD este major. Or, România n-ar trebui să treacă la o conducere de stil islamist, cum e în Iran. E guvernul, e președintele ales, dar în spatele lui, decizia finală o au ayatollahii — acel consiliu al marilor șefi religioși din Iran", a mai spus liderul PMP.

"N-ar trebui să fim un astfel de stat și ne vom lupta ca acest lucru să nu se întâmple", a adăugat Băsescu. "Am spus maxim ce pot să spun public", a afirmat liderul PMP la finalul declarației de presă.

Din delegația PMP au făcut parte Traian Băsescu — președintele formațiunii, Eugen Tomac, Robert Turcescu, Valeriu Steriu, Dorin Bădulescu.

Președintele Klaus Iohannis a fost însoțit la consultări de consilierii prezidențiali Bogdan Aurescu și Ion Oprișor și de consilierii de stat Mădălina Dobrovolschi și Dana Bârsan.

Miercuri, președintele Iohannis a avut consultări la Palatul Cotroceni cu delegațiile PSD-ALDE, PNL, USR și UDMR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și