Cu toate că erau subiecte importante pentru dezbatere în ședința de CL și proiecte importante de aprobat, primarul Scubli a părut dezinteresat de aceste aspecte, neconvocând pur și simplu ședința în luna iunie, ignorând legea.

Odată luna iunie încheiată, consilierii au fost convocați de urgență la o ședință de CL pentru data de... 3 iulie! Mai mulți consilieri au venit din concediu pentru a fi la ședință, urmând a se aproba un proiect legat de extinderea clădirii la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, extindere ce urmează să fie realizată pe fonduri europene.

În data de 3 iulie, consilierii sigheteni au primit un mesaj pe telefon prin care erau anunțați că ședința se anulează, pentru că încă materialele nu sunt finalizate! Până la urmă, ședința, cu caracter de urgență, s-a ținut în data de 5 iulie. Pe ordinea de zi au figurat două proiecte: aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrări de asfaltare a zonei centrale a municipiului și aprobarea proiectului privind extinderea clădirii de la Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

Consilierul local Petru Tomșa (PNL) a declarat că este o totală bătaie de joc a primarului Horia Scubli la adresa consilierilor sigheteni, pentru că a refuzat convocarea ședinței ordinare de CL în luna iunie, în condițiile în care materialele privind proiectul cu reasfaltarea centrului orașului erau pregătite încă din data de 18 iunie a.c.

Consilierul local Nicolae Iuga (UNPR) a arătat că nu va vota proiectul privind asfaltarea centrului în condițiile în care dosare întregi de documente au fost puse la dispoziția consilierilor pentru consultare chiar la începutul ședinței: „Eu nu pot risca să votez o documentație tehnică fără să o văd înainte de vot, să ne lămurească serviciul tehnic și consultantul proiectului. Nu mai vreau încă o lucrare în Sighet de genul reparării străzii Mihai Viteazu, care este o bătaie de joc la adresa sighetenilor și care a fost plătită în proporție de aproximativ 70%”.

Consilierul local Eugenia Godja (PSD) a arătat că susține acest proiect, însă s-a declarat total nemulțumită de activitatea primarului, care este foarte „delăsător și dezinteresat de oraș”.

Supus la vot, primul proiect de pe ordinea de zi privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici - asfaltarea zonei centrale a municipiului, nu a trecut, neîntrunind un număr suficient de voturi.

Consilierii au votat în unanimitate proiectul tehnic privind extinderea clădirii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din Sighet, astăzi fiind și ultima zi în care proiectul mai putea fi depus spre finanțare.

Proiectele au fost susținute de către viceprimarul municipiului, Ildiko Ibolya Beres, primarul fiind plecat din țară, în concediu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și