Nimic mai simplu pentru aceasta reteta avem nevoie de :

400 g mozzarella (din cea tare la calup, nu cea in zer)

3-4 lg de faina

cca 200 g pesmet

cca 80 g parmezan ras

2 oua

ulei pentru prajit

(pt cca 18 bucati)

Modul de preparare :
Se amesteca intr-o farfurie intinsa pesmetul si parmezanul, in alta farfurie punem faina si intr-un bol batem ouale.

Taiem mozzarella in bastonase groase de cca 1 deget, le umezim putin si le dam prim faina, apoi prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan.

Daca vreti puteti repeta operatiunea, sa le dati inca o data prin ou si apoi pesmet, pentru a avea o crusta mai groasa.

Le punem pe o tava pe hartie de copt si le dam la congelator pt cca 2-3 ore (le putem congela 2-3 zile).

Dupa ce au stat la congelator intr-o tighaie se incinge foarte bine uleiul, deoarece acestea se fac la foc iute.

Se pot servi reci sau caldute cu un sos de iaurt cu usturio sau orice sos preferati.