La un moment dat, de ei s-a apropiat o turmă de oi însoţită de mai mulţi câini care, sub ochii nepăsători ai ciobanilor, s-au năpustit asupra bietului bătrân, doborându-l la pământ, muşcându-l de spate şi picioare. Alertaţi de strigătele bâtrânului, fiii acestuia abia l-au putut scoate din colţii câinilor dezlănţuiţi.

„Norocul a fost că aveam în mână o drujbă cu care tăiam nişte crengi şi aşa abia am reuşit să-l scăpăm pe tata de câini”, a spus Romeo Lazarciuc, fiul bătrânului.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a transportat pe bătrân la Spitalul din Sighet, unde i s-au acordat îngrijiri de specialitate. În urma atacului câinilor ciobăneşti, bătrânul a suferit leziuni pentru a căror vindecare a fost nevoie de 15-17 zile de îngrijiri medicale, aşa cum se menţionează în certificatul medico-legal. Deşi oamenii legii au demarat cercetări care confirmă atacul câinilor asupra bătrânului, în final, s-a dispus clasarea cauzei motivându-se: „analizând infracţiunea de vătămare corporală din culpă, se consideră că infracţiunii îi lipseşte latura obiectivă pentru care ar necesita un număr de 90 de zile de îngrijiri medicale aşa cum prevede textul de lege”. Cu alte cuvinte, nu contează că bietul om putea să rămână schilodit pe viaţă sau să-şi piardă viaţa.

„M-am speriat foarte tare când câinii au sărit pe mine. Nu mi se pare corect ca nimeni să nu fie tras la răspundere. Oare ar fi trebuit să fiu muşcat mai rău, ca să am 90 de zile de îngrijiri medicale? Nu vreau decât să mi se facă dreptate”, a spus Ioan Lazarciuc.

Chiar dacă sub aspectul laturii penale a cazului nu se mai poate face nimic, bătrânului nu-i rămâne decât latura civilă, în speranţa că cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere. Din nefericire, nu este un caz izolat. Foarte multe persoane au avut nenorocul să fie muşcate de câini de la stâne.

Citește și

loading...