Corpul uman are nevoie de câteva zile pentru a se adapta temperaturii de afară. Dacă persoanele sănătoase pot suporta diferenţe mari de temperatură, în schimb la bolnavii cronic se pot declanşa sau agrava afecţiuni mai vechi, cum ar fi dureri de cap, migrene, ameţeli, tulburări de echilibru, apatie, stări de slăbiciune, irascibilitate, dureri reumatice etc.

„Hipotalamusul, parte a creierului mare, ajută omul să se adapteze la temperatura de afară, îndeplinind, practic, rolul de termoreglare. Pentru a regla temperatura corpului, de fiecare dată când intervine o variaţie mare de temperatură, hipotalamusul are nevoie însă de câteva zile”, a declarat pentru Glasul Maramureşului, doctorul Marius Peride.

Număr crescut de viroze şi pneumonii în această perioadă

Principalul efect negativ al schimbărilor bruşte de temperatură, ce se produc în această perioadă, este creşterea numărului bolilor de sezon. Cetăţenii trebuie să se prezinte de urgenţă la medic, în cazul în care prezintă simptomele unei pneumonii.

„Pneumonia este o boală gravă, unul din zece cazuri soldându-se din păcate cu deces. Febra însoţită de frisoane, dificultăţile majore de respiraţie şi tusea sunt simptome care trebuie să-i determine pe cetăţeni să consulte imediat un doctor specialist”, precizează doctorul Marius Peride. Îmbolnăvirile pot fi prevenite prin vitamine şi alimentaţie corespunzătoare

Cetăţenii îşi pot îmbunătăţi imunitatea printr-o alimentaţie corectă şi consumul a doi litri de lichide pe zi. Excesul de grăsimi este contraindicat în această perioadă. De asemenea, protecţia faţă de bolile de sezon poate fi asigurată printr-un supliment de vitamine şi minerale de bună calitate, prescris de medici.

Cetăţenii trebuie să se îmbrace corect în această perioadă

Foarte mulţi cetăţeni răcesc în această perioadă, deoarece se îmbracă necorespunzător, în condiţiile în care în decursul aceleiaşi zile, temperatura de afară variază foarte mult.„Cele mai indicate sunt hainele din fibre naturale, care menţin temperatura corpului şi permit evaporarea rapidă a transpiraţiei. Cetăţenii trebuie să aibă la ei o jachetă pe care să o poarte dimineaţa şi seara, dar pe care să o poată da jos la prânz, când creşte temperatura”, a concluzionat doctorul Marius Peride.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și