Cocktail de căpşuni şi limete

ngrediente:

1-1/2 căni de căpşuni curăţate, tăiate în sferturi
240 ml suc de limetă
1 l apă rece
170 g zahăr
cuburi de gheaţă
felii de limetă sau căpşuni, pentru decor

Mod de preparare:

Căpşunile şi sucul de limetă se amestecă în blender. Sucul obţinut se toarnă într-o carafă mare. Se adaugă apă, zahăr şi se amestecă bine, până când zahărul se dizolvă complet.

La final se adaugă cuburile de gheaţă şi se toarnă în pahare.

Se ornează cu felii de limetă sau cu căpşuni, după preferinţă.

Se serveşte rece.



Pink Lady Milkshake

Ingrediente:

110 g căpşuni, fără codiţe, tăiate în sferturi
o lingură zahăr
3 linguri rom
1 linguriţă oţet de şampanie sau oţet din vin alb
570 g îngheţată de căpşuni
frişcă
un praf de piper

Mod de preparare:

Căpşunile se pun într-un castron. Se adaugă zahărul şi se lasă la macerat 30 de minute, până îşi lasă sucul. Când siropul este gata, se adaugă romul, oţetul şi se amestecă uşor.

Îngheţata se pune într-un blender. Se adaugă căpşunile şi se amestecă până se obţine o pastă fină, cremoasă. Când este gata, se pune în pahare. Se ornează cu frişcă şi un praf de piper. Se serveşte imediat.

Milkshake-ul poate fi preparat şi pentru copii, înlăturând din reţetă alcoolul.



Cocktail răcoritor cu zmeură şi ghimbir

Ingrediente:

100 g zmeură proaspătă
1 lingură zahăr extra fin
o mână de frunze proaspete de mentă, fără codiţe
o bucată de 5 cm ghimbir proaspăt, curăţat şi mărunţit
cuburi de gheaţă
280 ml votcă
660 ml bere de ghimbir

Mod de preparare:

Zmeura se pune într-o carafă mare. Se adaugă zahărul, menta şi ghimbirul. Folosind coada unei linguri de lemn, se zdrobeşte uşor pulpa fructelor şi frunzele de mentă, cât să-şi desfacă aromele.

Se adaugă gheaţă şi se mai zdrobeşte puţin, să se mărunţească. Se completează cu votcă şi bere, apoi se omogenizează.

Cocktailul se serveşte rece, cu zmeură proaspătă şi câteva frunzuliţe de mentă, ca decor.

Citește și

loading...