Iata, deci, cateva remedii naturale cu mure:

Sensibilitate gastrica, gastrita - se face cura cu mure vreme de 12 zile, fructele fiind consumate simplu, fara zahar sau miere. Se consuma inainte de fiecare masa 200-300 g pe stomacul gol, vreme de 12 zile la rand. Este indicata in mod special persoanelor care sufera de intoxicatii, reumatism, precum si celor cu sensibilitate digestiva sau inapetenta. Asocierea cu zahar anuleaza efectul binefacator al murelor in diabet si in ulcer.

Ulcer gastric, gastrita hiperacida, diaree - se va bea regulat ceaiul de mure - minimum 2 cani pe zi -, frunzele sale avand efect astringent, cicatrizant si antiacid foarte puternic.

Constipatie cronica, colita de putrefactie - se fac cure indelungate cu fructe de mure. Acestea normalizeaza defecarea, stimuleaza pancreasul si diureza si normalizeaza valorile colesterolului. Tratamentul este si mai eficient daca se renunta la consumul de carne si se mananca preponderent crudivor.

Ciclu menstrual neregulat, dureros ori cu hemoragie abundenta - ceaiul de frunze si fructe de mure face adevarate minuni. Femeile cu constipatie nu vor consuma ceaiul, ci pulberea maruntita cu rasnita de cafea - 4 lingurite zilnic. Tratamentul este valabil in toate hemoragiile abundente, ca adjuvant.

Citește și

loading...