ÔÇťSistemul de supraveghere are ├«n componen╚Ť─â 16 camere video, amplasate de-a lungul comunei. Acest sistem contribuie la ├«mbun─ât─â╚Ťirea climatului de siguran╚Ť─âÔÇŁ, a spus Toader ╚śte╚Ťcu, primarul comunei Moisei.

La Moisei au fost executate lucr─âri de asfaltare, turn├óndu-se cel de-al doilea strat de asfalt pe drumurile comunale. Se lucreaz─â la zidurile de protec╚Ťie a malurilor ├«n zona Izvorul Negru, pentru a se preveni alunec─ârile de teren. Se execut─â repara╚Ťii la drumurile afectate de recentele inunda╚Ťii. Urmeaz─â s─â se extind─â re╚Ťeaua de alimentare cu ap─â ╚Öi re╚Ťeaua de canalizare. Mai mult dec├ót at├ót, a fost reabilitat c─âminul cultural.

Care este situa╚Ťia bazei de agrement

├Än plus, se va construi o nou─â ╚Öcoal─â ╚Öi o gr─âdini╚Ť─â cu program prelungit. Au fost scoase la licita╚Ťie lucr─ârile ce vizez─â construirea unui s─âli de sport cu o finan╚Ťare de la CNI. Din toamn─â lucr─ârile vor fi demarate. Administra╚Ťia local─â depune eforturi pentru a identifica o surs─â de finan╚Ťare pentru construirea bazei de turism sport ╚Öi agrement ce va fi amplasat─â ├«n apropierea M─ân─âstirii Moisei.

ÔÇťDup─â ├«ndelungi demersuri am reu╚Öit s─â ob╚Ťinem toate avizele necesare pentru construirea bazei de turism sport ╚Öi agrement, dar nu am g─âsit ├«nc─â o surs─â de finan╚Ťare. O solu╚Ťie ar fi s─â se implice ├«n proiect un investitor privat. ├Än data de 18 august vom avea o ├«nt├ólnire cu moiseienii din Diaspora ╚Öi le vom prezenta proiectul ╚Öi poate se va g─âsi cineva interesat s─â investeasc─â. De asemenea, am cerut sprijinul europarlamentarului Rare╚Ö Bogdan pentru a ne facilita o finan╚Ťare direct─â cu fonduri europene a acestui proiectÔÇŁ, a spus Toader ╚śte╚Ťcu.

Citește și

loading...