Din evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Maramureş, aflăm că numărul de copii abuzaţi în cursul anului 2015 a fost de 335. Din acestea, 49 sunt abuzuri fizice, 80 abuzuri emoţionale, 8 abuzuri sexuale, 191 din cauza neglijării şi 7 cazuri referitoare la exploatări prin muncă. De asemenea, din numărul total al abuzurilor sesizate în cursul anului 2015 au fost înregistrate mai multe cazuri la oraş. “Din numărul total al abuzurilor sesizate şi instrumentate în cursul anului 2015: în mediul urban au fost 211, iar în mediul rural 124”, au arătat reprezentanţii DGASPC Maramureş.

Au scăzut abuzurile fizice, dar au crescut cele emoţionale

În anul care a trecut, anul 2016, s-a înregistrat o scădere de doar 9 cazuri faţă de 2015. Un număr mic, dar totuşi există o scădere, iar asta înseamnă că ne îndreptăm spre mai bine. Au scăzut abuzurile fizice, dar au crescut cele emoţionale. Aşadar, au fost înregistrate 25 de abuzuri fizice, 104 abuzuri emoţionale, 11 abuzuri sexuale şi o exploatare sexuală. O nouă înregistrare a fost făcută pentru exploatare prin comitere de infracţiune.

La acest capitol vorbim despre trei cazuri. Din numărul total de abuzuri, 188 au fost în mediul urban şi 138 în mediul rural. Aşadar, dintre toate realităţile nefericite din lumea în care trăim, abuzurile asupra copiilor sunt cele mai teribile. Copiii care au suferit abuzuri se simt foarte singuri şi izolaţi în suferinţa şi nefericirea lor.

Îndepărtaţi sau răniţi de familie, de lume, de ei înşişi, ei simt că nu-şi pot împărtăşi durerea nimănui. Faptul că au fost trădaţi de cei pe care-i iubesc le agravează alienarea atât de mult încat ajung să se îndeparteze complet de cei din jur şi să se închidă în ei înşişi.

Citește și

loading...