În perioada 8-10 august poliţişti de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor şi investigaţii criminale au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea faptelor infracţionale precum şi pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Acţiunile au vizat prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în localităţi şi pe principalele căi de comunicaţie, controale în unităţile de alimentaţie publică (restaurante, baruri etc.), în pieţele agroalimentare şi târguri, pentru prevenirea comerţului ilicit şi a faptelor de natură penală comise cu violenţă.

În domeniul rutier au fost verificate peste 160 de autovehicule aflate în trafic, fiind constatate aproape 100 de contravenţii, majoritatea privind nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată poliţiştii rutieri au întocmit dosare penale pentru 16 infracţiuni rutiere şi au ridicat în vederea suspendării 24 de permise de conducere, în opt cazuri fiind vorba de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita de 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În domeniul protejării populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicit poliţiştii au verificat 36 de persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de comerţ în pieţe şi târguri şi, pentru neregulile constatate au aplicat sancţiuni în valoare de peste 15 000 lei.

În ceea ce priveşte sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în municipiul Baia Mare, au fost sancţionate contravenţional 23 de persoane care practicau prostituţia pe raza municipiului şi alte 10 persoane care apelau la mila publicului.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acţiunilor din această perioadă depăşeşte 40 000 lei.

Citește și