În data de 8 mai a.c., începând cu ora 16.00, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vişeu de Sus, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş – ITPF Sighetu Marmaţiei au efectuat o percheziţie la un imobil de pe raza comunei Bistra, jud. Maramureş, la o persoană despre care existau informații că deține țigări de contrabandă.

În urma percheziţiei efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-o anexă a imobilului în care locuia cetăţeanul român Liviu M. în vârstă de 28 de ani, 4.480 pachete ţigări, mărcile Jin Ling și Marble, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 40.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a constatat că tânărul urma să comercializeze țigările pe piața neagră de desfacere din zonă.

În continuare se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și

loading...