În urma acțiunii, 13 persoane au fost reținute iar pentru alte zece s-a solicitat transferul din penitenciare în arestul Inspectoratului Poliției Județene (IPJ) Bistrița-Năsăud, pentru cercetări, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis marți AGERPRES.

"La data de 30 iunie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în 15 locuințe din județele Suceava, Iași, Bacău, Harghita, Botoșani și Brașov, precum și în șapte camere din penitenciarele din Iași, Botoșani și Miercurea Ciuc, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, spălarea banilor și tăinuire", se arată în comunicat.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, componente și accesorii de telefonie mobilă, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și 10.100 de lei.

"27 de persoane sunt bănuite că, în perioada 20 ianuarie — 10 februarie, prin convorbiri telefonice repetate, ar fi indus în eroare o femeie din Bistrița, prezentându-se ca reprezentanți ai unei societăți de telefonie. Membrii grupării i-ar fi spus victimei că a câștigat un premiu în bani și ar fi determinat-o să depună, de mai multe ori, în total 125.000 de lei, pe numele altor persoane implicate din țară, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid și mandat poștal on-line", precizează anchetatorii.

În urma acțiunii, 13 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, alte patru persoane fiind cercetate în stare de libertate.

De asemenea, opt persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au fost transferate din penitenciarele din Iași și Botoșani în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, pentru cercetări, urmând ca alte două să fie transferate de la Penitenciarul Deva și Penitenciarul Miercurea Ciuc.

La activități au participat și polițiști de investigare a fraudelor, de la ordine publică, de la acțiuni speciale, de la formațiunile de arme, explozivi și substanțe periculoase, din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, precum și de la Poliția Municipiului Bistrița, Poliția Orașului Năsăud, Poliția Orașului Beclean și de la secții de Poliție Rurală.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor și al jandarmilor. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet