Deputatul Robert Sighiartău (PNL) a declarat duminică, despre amânarea discuţiilor în coaliţie pe comasarea alegerilor, că ştie foarte bine că blocajul acestor discuţii este legat de faptul că Marcel Ciolacu se doreşte a fi preşedintele României. Sighiartău a mai arătat că această bunătate sau naivitate cu care au tratat PSD în discuţii trebuie încheiată şi trebuie abordat PSD sub o altă formă pentru că nu sunt serioşi.

De parta cealaltă, senatorul Daniel Zamfir (PSD) a declarat că deja a devenit agasantă pentru toată lumea insistenţa cu care colegii de guvernare vor să discute despre comasate, el precizând că pentru PSD chiar nu e o prioritate comasarea alegerilor locale cu europarlamentare.

PNL și PSD nu au luat nici astăzi o decizie, după ce liderii celor două partide s-au întâlnit de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

Comasarea trebuie decisă înainte de data limită de 20 februarie, pentru că nu mai este timp pentru modificările legislative.

Cele două partide încearcă să ajungă la o înțelegere privind cuplarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar și cele parlamentare cu primul tur de prezidențiale.

Conform surselor G4Media, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au intrat într-un blocaj privind stabilirea unui candidat unic la prezidențiale.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și