Totul a început în iarnă, când trebuia să fie votat bugetul pe anul în curs. S-au convocat trei şedinţe ordinare, dar consilierii nu s-au prezentat. Au făcut front comun consilierii PDL, PC şi PPDD.

Toate neînţelegerile au început de la împărţirea bugetului pe acest an. Viziunile diferite ale consilierilor legat de priorităţi au condus la crearea unei situaţii fără precedent. Privind în urmă, după alegerile din 2012, în cadrul Consiliului Local din comuna Bocicoiu Mare s-a creat o adevărată blocadă. Deşi au candidat pe liste comune, în cadrul USL, consilierii din PC şi viceprimarul, de la aceeaşi formaţiune politică, au trecut în tabăra adversă primarului. Un consilier nu a fost validat, aşa că a început un război rece, cu şase consilieri la şase. Neavând nicio tabără majoritatea, lupta nu a fost câştigată de nimeni, iar perdanţi din această ecuaţie au ieşit oamenii. în luna martie, când era fixat termenul legal pentru votarea bugetului, comuna Bocicoiu Mare nu avea încă bugetul pe acest an aprobat. Cei şase din opoziţie n-au dorit să voteze, iar la şedinţe nu s-au prezentat.

Trist este că oamenii din Bocicoiu Mare au avut încredere în nişte candidaţi care nu se gândesc la interesele comunităţii, şi pun mai presus de orice orgoliul personal.

„Toate investiţiile în comună sunt blocate din cauza unor ambiţii ale unor consilieri locali, care pur şi simplu au refuzat să se mai prezinte la şedinţe. Acum, suntem în procedura de dizolvare a Consiliului Local, însă termenul a fost din nou amânat. Necazul este că suntem legaţi de mâini şi nu putem face nimic în comunitate, toate investiţiile fiind blocate. Avem de turnat 3 km de asfalt în localitatea Tisa, dar nu putem demara lucrările, deoarece nu avem buget. Nu putem accesa nici alte investiţii pe fonduri europene, deoarece situaţia este incertă. Următorul termen fixat este 24 septembrie, iar sentinţa de dizolvare a CL se judecă în contencios administrativ. Această pauză nu aduce beneficii de nicio parte”, a conchis primarul comunei, Vasile Lazarciuc.

Se preconizează că vor fi probleme la plata salariilor profesorilor, dar şi a angajaţilor primăriei. Procedurile de dizolvare ale CL sunt întinse din luna februarie, iar pentru binele comunităţii locale ar fi indicat ca alegerile anticipate parţiale să aibă loc cât mai repede. |n contextul dat, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, explică situaţia, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce:

„Aşteptăm să vedem ce rezultă din acţiunea primarului, care a dat în contencios o hotărâre a Consiliului Local. Se va lua o decizie. Ideea este că primarul vrea să dizolve Consiliul Local; pe de altă parte, consilierii respectă din Legea 215 numai ce le convine. Da, e adevărat, comuna nu are încă un buget local votat, dar primarul poate să lucreze cu o parte din buget.”


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și