Totul a ├«nceput ├«n iarn─â, c├ónd trebuia s─â fie votat bugetul pe anul ├«n curs. S-au convocat trei ┼čedin┼úe ordinare, dar consilierii nu s-au prezentat. Au f─âcut front comun consilierii PDL, PC ┼či PPDD.

Toate ne├«n┼úelegerile au ├«nceput de la ├«mp─âr┼úirea bugetului pe acest an. Viziunile diferite ale consilierilor legat de priorit─â┼úi au condus la crearea unei situa┼úii f─âr─â precedent. Privind ├«n urm─â, dup─â alegerile din 2012, ├«n cadrul Consiliului Local din comuna Bocicoiu Mare s-a creat o adev─ârat─â blocad─â. De┼či au candidat pe liste comune, ├«n cadrul USL, consilierii din PC ┼či viceprimarul, de la aceea┼či forma┼úiune politic─â, au trecut ├«n tab─âra advers─â primarului. Un consilier nu a fost validat, a┼ča c─â a ├«nceput un r─âzboi rece, cu ┼čase consilieri la ┼čase. Neav├ónd nicio tab─âr─â majoritatea, lupta nu a fost c├ó┼čtigat─â de nimeni, iar perdan┼úi din aceast─â ecua┼úie au ie┼čit oamenii. ├«n luna martie, c├ónd era fixat termenul legal pentru votarea bugetului, comuna Bocicoiu Mare nu avea ├«nc─â bugetul pe acest an aprobat. Cei ┼čase din opozi┼úie n-au dorit s─â voteze, iar la ┼čedin┼úe nu s-au prezentat.

Trist este c─â oamenii din Bocicoiu Mare au avut ├«ncredere ├«n ni┼čte candida┼úi care nu se g├óndesc la interesele comunit─â┼úii, ┼či pun mai presus de orice orgoliul personal.

ÔÇ×Toate investi┼úiile ├«n comun─â sunt blocate din cauza unor ambi┼úii ale unor consilieri locali, care pur ┼či simplu au refuzat s─â se mai prezinte la ┼čedin┼úe. Acum, suntem ├«n procedura de dizolvare a Consiliului Local, ├«ns─â termenul a fost din nou am├ónat. Necazul este c─â suntem lega┼úi de m├óini ┼či nu putem face nimic ├«n comunitate, toate investi┼úiile fiind blocate. Avem de turnat 3 km de asfalt ├«n localitatea Tisa, dar nu putem demara lucr─ârile, deoarece nu avem buget. Nu putem accesa nici alte investi┼úii pe fonduri europene, deoarece situa┼úia este incert─â. Urm─âtorul termen fixat este 24 septembrie, iar sentin┼úa de dizolvare a CL se judec─â ├«n contencios administrativ. Aceast─â pauz─â nu aduce beneficii de nicio parteÔÇŁ, a conchis primarul comunei, Vasile Lazarciuc.

Se preconizeaz─â c─â vor fi probleme la plata salariilor profesorilor, dar ┼či a angaja┼úilor prim─âriei. Procedurile de dizolvare ale CL sunt ├«ntinse din luna februarie, iar pentru binele comunit─â┼úii locale ar fi indicat ca alegerile anticipate par┼úiale s─â aib─â loc c├ót mai repede. |n contextul dat, prefectul jude┼úului Maramure┼č, Anton Rohian, explic─â situa┼úia, din punctul de vedere al institu┼úiei pe care o conduce:

ÔÇ×A┼čtept─âm s─â vedem ce rezult─â din ac┼úiunea primarului, care a dat ├«n contencios o hot─âr├óre a Consiliului Local. Se va lua o decizie. Ideea este c─â primarul vrea s─â dizolve Consiliul Local; pe de alt─â parte, consilierii respect─â din Legea 215 numai ce le convine. Da, e adev─ârat, comuna nu are ├«nc─â un buget local votat, dar primarul poate s─â lucreze cu o parte din buget.ÔÇŁ

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...