Asta înseamnă că Asociația Composesorală Borșa are undă verde pentru continuarea procedurii de executare silită inițiată în dosarul de executare 32/2018 împotriva Comisiei Locale de Fond Funciar Borșa, în baza titlului executoriu constand în Sentința Civilă nr. 541 din 26 februarie 2018 pronunțată de Judecătoria Sighetu Marmației în vederea recuperării creanței conform cererii formulate de Asociație. Decizia a fost luată la începutul lunii iulie, astfel că acum Asociația va încerca să o pună în aplicare.

„Revenim cu executarea silită împotriva Primăriei deoarece nu se pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă de restituire a proprietății composesoratului. Din aceste motive instanța a decis 1000 de lei în fiecare zi penalități până la punerea în posesie a proprietății. Primăria a cheltuit peste 200 000 mii euro plătind o casă de avocatură împotriva sentin]ei de 17.000 hectare. Câte se puteau face cu bani aceia, cate străzi asfaltate?”, arată Asociația Composesorală Borșa.

Vă reamintim că acțiunea de executare silită a fost deschisă de Composesorat după ce Judecătoria Sighetu Marmației a decis ca Primăria Borșa are de plătit penalități de 1.000 de lei/zi, pentru nepunerea în posesie a acestei asociații.

După cum se știe, scandalul retrocedării celor 17.000 de hectare de pădure este departe de a fi încheiat. Sunt pe rol zeci de procese pe acest subiect, fiind implicată și Prefectura Maramureș, Primăria Borșa, dar și Asociația borșană mai sus amintită. Și totul datorită unei decizii a unei instanțe de judecată care pune în posesie asociația cu cele 17.000 hectare de pădure.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și