Din primele informatii se pare ca este vorba despre doi angajati statiei meteo Iezer. Acestia sunt in viata, dar unul dintre ei are soldul dislocat. Spre locul avanlansei au plecat salvamontistii si jandarmii montani din Borsa.

stratul de zapada in zona producerii avalansei masoara un metru. Misiunea salvatorilor va fi una contra cronometru deoarece in zona ninge viscolit. Acestia au pornit in cautarea victimelor cu snowmobilul si vor trebui sa parcurga un traseu montan de 2 ore si jumatate. Nu se stie insa pana in ce punct vor putea sa foloseasca snowmobilul deoarece riscul de avalansa este in continuare unul ridicat.

Salvatorii pastreaza legatura telefonica cu cele doua victime, iar din informatiile de ultima ora, unul dintre acesta este ranit, neputandu-se misca.

În această dimineață, la ora 10:30 prin intermediul SNUAU 112 a fost anunțată producerea unei avalanșe în zona “La parapeți” din munții Rodnei, în urma căreia au fost surprinse două persoane angajate ale stației meteo Iezer.

Persoanele surprinse de avalanșă nu sunt acoperite de zăpadă, însă nu pot înainta din cauza stratului mare de zăpadă, precum și datorită faptului că una dintre ele a fost accidentată. În acest moment spre zona în care se află victimele se îndreaptă o echipă de salvare formată din 2 jandarmi montani, 6 salvatori montani ai Serviciului Public Local Salvamont Borșa și 3 salvatori montani din Vișeu de Sus.
De asemenea, la fața locului, la limita accesibilității auto, victimele sunt așteptate pentru a fi transportate la spital de către Echipajul de Prim Ajutor al SMURD Borșa și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Borșa.

Articol in curs de actualizare!

Citește și

Comentarii