Nefericita întâmplare a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni. Familia, alcătuită dintr-un tată şi trei copii, au rămas efectiv pe drumuri. Pentru că nu mai puteau locui în casa afectată de flăcări, aceştia s-au mutat într-o anexă gospodărească destinată animalelor. Acolo îşi duc veacul de atunci. Mai mulţi maramureşeni – din Borşa, Vişeu de Sus şi Baia Mare – s-au mobilizat şi au decis să ofere un ajutor substanţial familiei aflate în nevoi.

# Un incendiu devastator le-a distrus casa
Una din persoanele care au sărit în sprijinul celor cu care soarta a fost dură este Roxana Hapca, în vârstă de 17 ani, din Vişeu de Sus. Tânăra este elevă în clasa a XI-a, fiind, totodată, un voluntar activ.

“În urmă cu o săptămână, casa unei familii din Borșa a luat foc. Trei copii, două fete gemene în vârstă de zece ani și un băiat de 14 ani, împreună cu părinții lor (tatăl copiilor fiind bolnav, neputând să lucreze/să depună prea mult efort), au rămas fără casă, ajungând să își petreacă nopțile alături de găini într-o anexă pe care o foloseau pentru a apăra puținele animale de frig. Alături de câteva persoane cu suflet extrem de bun, am reușit să ne mobilizăm și să le ducem de mâncare, câteva hăinuțe, iar o echipă de pompieri din Borșa, pe lângă haine, încălțăminte și mâncare, le-au dus și o sobă, pentru a avea unde să gătească și la ce să se încălzească. Cei trei copii merg la școală în continuare, chiar dacă drumul pe care trebuie să îl parcurgă este extrem de greu. Cele două fetițe au terminat clasa a III-a, iar băiatul, clasa a VIII-a”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Roxana Hapca.

# O surpriză minunată de ziua gemenelor
Alături de Roxana, s-a implicat activ şi alţi maramureşeni. Printre aceştia, Monica Şimon, de la un ONG din Vişeu de Sus, Ciprian Borşan sau Sorin Apostol. Sorin a creat un event pe o reţea de socializare, în care cerea sprijinul tuturor celor cu suflet mare. Ceilalţi au oferit informaţii după ce, în prealabil, au fost contactaţi în privat. Sorin Apostol a declarat, pentru AxaNews.ro, că s-a reuşit, deja, procurarea de materiale de construcţii, dar şi manopera necesară.

“Acum, locuiesc într-o anexă făcută pentru animale. Tatăl este bolnav, în cârje. Copii sunt foarte buni la învăţătură, iar părinţii au grijă să meargă în fiecare zi la şcoală. Mă gândesc, cu groază, cum va fi prima zi de şcoală pentru ei. Marţi (n.red. – astăzi) este ziua de naştere a fetiţelor şi dorim să le facem o surpriză frumoasă, atât lor, cât şi părinţilor. De aceea, fac un apel către comunitatea din Borşa, şi nu numai, să vină în ajutorul lor, cu tot ce se poate. În general, au nevoie de materiale de costrucţie sau bani pentru acestea. De mâncare nu prea avem ce să le ducem, deoarece nu au curent la frigider, iar mâncarea perisabilă este inutilă. Eventual, produse cu termen mare de garanţie, care să nu necesite refrigerare. Ştiu că este o zi de muncă pentru toţi, de aceea nu vă cer neapărat să participaţi la acţiune, dar poate aveţi un prieten sau o cunoştinţă care are timp şi puteţi să-i daţi lui orice ajutor puteţi oferi. Accesul spre locaţie se face doar cu automobile offroad, având în vedere situaţia precară a drumului de acces”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Sorin Apostol.

# Zi de naştere aniversată într-o acţiune socială
Întâlnirea va avea loc pe data de 17 iulie, la ora 10.00, în parcarea de la Penny. “Aici ne întâlnim cu toţii, aşteptăm circa 30 de minute, facem ceva cumpărături după care ne deplasăm la faţa locului. Îmi doresc să mergem în număr cât de mare la faţa locului, pentru a simţi emoţia pură”, a spus Sorin Apostol, al cărei aniversare este tot marţi, în 17 iulie. Practic, acesta îşi va sărbători ziua de naştere în mijlocul acţiunii sociale. Trebuie să spunem că, în cursul zilei de luni, s-au continuat lucrările la fundaţia viitoarei case. Acest fapt dovedeşte că, atunci când faci un lucru bun pentru cineva, aduci un zâmbet. Iar zâmbetul unui semen de al tău îţi aduce, la rândul său, un zâmbet şi ţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!