„Au fost foarte mulţi mascaţi, jandarmi, poliţişti care au făcut percheziţii. Au fost acasă la vreo şapte borşeni despre care se ştia că au arme”, spun sursele.

Anchetatorii doreau să afle mai multe detalii despre capra neagră care a fost omorâtă sub ochii turiştilor în Munţii Rodnei în luna iunie. „Perchiziţiile au legătură cu acea capră neagră omorâtă în Parc. Au mai fost chemaţi unii să dea declaraţii dar acum i-au luat pe sus”, au mai adăugat sursele.

Aceleaşi surse au precizat că o parte dintre cei vizaţi în acest dosar au reuşit să „dispară” de acasă fiind în acest moment căutaţi de oamenii legii. „Se dau dispăruţi dar îi caută în munţii. E grav ce au făcut şi trebuie să dea socoteală”, explică sursele.

Un grup de nouă tineri Cluj Napoca au asistat îngroziţi la un episod de braconaj. Vânătorii de ocazie au împuşcat chiar sub ochii lor o capră neagră. Evenimentul s-a petrecut în cursul serii de 187 iunie în Munţii Rodnei, în imediata apropiere a Lacului Iezer.

Martorii de ocazie au reuşit să fotografieze braconierii chiar în timp ce cărau prada şi au distribuit fotografiile pe reţelele de socializare. Abia la începutul lunii iulie Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz şi ademarat cercetările.

Pentru fapta lor, tinerii borşeni care au împuşcat animalul riscă să stea ani grei după gratii. Capra neagră este o specie protejată iar vânarea ei este strict interzisă.

Toate persoanele implicate au fost audiate în Baia Mare, în plus poliţiştii au confiscat arme, zeci de cartuşe de vânătoare şi importante sume de bani în lei şi valută. Vizat a fost un borşean care a pus la cate actul de braconaj, de altfel percheziţii au avut loc la locuinţa acestuia şi la alte proprietăţi deţinute în Borşa de persoana respectivă.

Citește și