Carausul spagii ar fi fost nimeni altul decat Radu Zlati, deputat liberal de Cluj si unul dintre apropiatii fostului presedinte al PNL, Crin Antonescu, conform acelorasi surse. El a fost chiar numit in functie de consilier prezidential din statul de profesor la Sighetu Marmatii in momentul in care Crin Antonescu a fost vremelnic presedinte interimar, pe perioada suspendarii lui Traian Basescu.

Deputatul neaga si spune ca nu ar fi primit nici macar 5 lei imprumut in viata lui de la Horea Uioreanu si ca acesta poate sa declare ce vrea el. Schema banilor la centru nu este noua, iar in mai toate sistemele in care spaga era colectata in teritoriu, ea era dusa in buna proportie la centru. Cu toate acestea, niciodata procurorii DNA sau din alte parchete nu au mers pe firul banilor pana la capat.

Se pare ca si de aceasta data “roata” se va opri la Horea Uioreanu, din moment ce Crin Antonescu a anuntat sambata ca nu va mai candida la functia de presedinte si a iesit implicit din carti pentru un viitor politic. Acesta implicit nu mai este o miza pentru procurorii anticoruptie.

Radu Zlati se apără și neagă orice implicare:

„Domnul Uioreanu este liber sa declare orice. Nu a ajuns la cunostinta mea. Presupun ca daca ar fi fost corecta prima data as fi aflat de la DNA. Nu am fost intrebat de catre domnii procurori.

Nu m-au chemat deloc procurorii. Nici macar ca martor. Nu am cunostinta in niciun fel de orice afacere pe care domnul presedinte Uioreanu ar fi avut o cu terti in calitate de presedinte al consiliul judetean.

Nu am primit nici macar imprumut 5 lei de la acesta.
Personal exclud aceasta posibilitate(n.r. intrebat daca crede ca prieteul sau Crin Antonescu ar fi renuntat la candidatura pentru alegerile prezidentiale ca urmare a scandalului de coruptie iscat la Cluj).

Nu am imunitate la interogatorii, la chemarea in calitate de martor. am doar imunitate la arestul preventiv(n.r. intrebat fiind daca nu crede ca nu a fost anuntat inca de procurori pentru ca este deputat si are imunitate)”, a declarat pentru Gazeta de Cluj Radu Zlati.

Jurnalistul Silviu Mănăstire prezintă și el în cadrul emisiunii „Dosarul zilei”, difuzată la România TV detalii despre implicarea deputatului Radu Zlati în „Dosarul șpăgilor de la Cluj”:

„Dosarul spagilor de la Cluj este doar la inceput: liberalul Uioreanu a inteles ca va infunda puscaria si a inceput sa declare ca lua bani pentru PNL, pentru cheltuielile electorale. Interesant este ca cel mai bun prieten al lui Crin Antonescu, un anume Radu Zlati, a fost facut deputat PNL de Cluj in 2012 tocmai de catre acest Uioreanu. Zlati i-a intermediat apoi lui Uioreanu o relatie apropiata cu dl Crin.

Foarte apropiata spun sursele de presa din Cluj. Atata de apropiata incat nu-i de mirare sa-l vedem pe Crin Antonescu cum da declaratii la DNA. Revolutia bunului simt a murit strivita de paginile unei agende secrete cu spagi de la Cluj, un final politic aproape poetic, daca nu istoric de-a dreptul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și