În fapt, cei doi inculpați au contestat legalitatea trimiterii lor în judecată de către DNA în dosarul „Parcometrele” pentru abuz în serviciu. Inculpații mai sus amintiți, alături de încă un inculpat în dosar, sunt acuzați că au adus un prejudiciu municipiului Sighet de peste 700.000 lei.

Inculpatul Ovidiu Nemeș a pierdut în instanță în fața DNA, Tribunalul Maramureș, prin încheierea penală din 18.06.2014, menține ca legală și temeinică trimiterea în judecată a Primarului și a celorlalți doi inculpați.

Totodată Instanța mai arată că administrarea probelor şi efecturea actelor de urmărire penală au fost efectuate de către DNA cu respectarea prevederilor legale. Astfel, Tribunalul Maramureș „dispune începerea judecăţii în cauză privind pe inculpaţii Nemeş Ovidiu Gheorghe, Bărbuş Ioan şi Dunca Diana Mihaela”.

Cu alte cuvinte, foarte curând va avea loc primul termen în procesul „Parcometrele”, proces în urma căruia, dacă Ovidiu Nemeș va fi găsit vinovat, definitiv și irevocabil, ar putea petrece mai mulți ani în pușcărie, iar parte din averea sa, pusă deja sub sechestru, ar putea fi scoasă la vânzare pentru ca municipiul Sighet să își poată recupera prejudiciul creat de către inculpați.

Sighet 247 va ține la curent cititorii săi cu privire la evoluția dosarului „Parcometrele”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și