"Domnule preşedinte, contez pe intervenţia dumneavoastră imediată pe lângă România. Trebuie încurajată sterilizarea animalelor fără stăpân, o facem cu succes în numeroase ţări", a scris fosta actriţă, într-o scrisoare dată publicităţii de fundaţia sa de protecţie a animalelor.

"Vă implor să ne ajutaţi, să acţionaţi împotriva acestor măceluri care sunt o ruşine şi murdăresc imaginea Europei", a adăugat ea, atrăgându-i atenţia oficialului de la Bruxelles asupra declaraţiei scrise a Parlamentului European, adoptată la 13 octombrie 2011, privind gestionarea populaţiei canine în Uniunea Europeană. Această declaraţie invită ţările membre să adopte măsuri, precum "legi în materie de control al populaţiei canine şi contra cruzimii faţă de animale".

Potrivit legii adoptate în România, câinii fără stăpân care nu vor fi revendicaţi într-un interval de 14 zile după prinderea lor vor fi eutanasiaţi. Textul mai trebuie să fie promulgat de preşedintele Traian Băsescu înainte de a intra în vigoare, notează AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și