Un bărbat care a condus un autoturism pe D.J.109F, pe raza localităţii Budeşti, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit carosabilul prin partea stângă şi a ajuns cu autoturismul în şanţ. În urma impactului au rezultat avarierea autoturismului.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la Centrul de Permanentă Ocna Șugatag unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.

În continuare se efectueaza cercetari privind savârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de afectare a capacitaţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Citește și

loading...