Ingrediente

100g de unt, plus extra pentru uns
200g de făină
1 linguriţă praf de copt
85g de zahăr muscovado (sau alt zahăr brun)
100g de stafide
2 ouă mari, bătute uşor
2 linguri de lapte
cremă de vanilie, pentru servit

Mod de preparare
1. Se unge cu unt un vas rezistent la microunde. Într-un bol separat, se amestecă untul cu făina şi praful de copt. Apoi se adaugă stafidele şi zahărul. Ouăle şi laptele se adaugă treptat pentru a forma un aluat umed.

2. Cu ajutorul unei linguri, se pune aluatul în forma de copt, iar cu dosul lingurii se formează un gol adânc în mijlocul aluatului. Se acoperă vasul cu folie de plastic, se înţeapă cu vârful unui cuţit şi se dă la microunde pe treapta high patru-cinci minute, până creşte budinca şi devine fermă la atingere.

3. Se transferă din vas pe o farfurie. Se serveşte cu cremă de vanilie.


Preluare: goodfood.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și