Vineri 10 februarie 2023 a avut loc ședința Consiliului Local Sighetu Marmației, având pe ordinea de zi un singur punct, respectiv, aprobarea Bugetului Local pe anul 2023.

Discuții aprinse între tabere, fiecare dintre ele invocând bineînțețes, binele sighetenilor, fapt care mă bucură, din moment ce atâția aleși ai "poporului muncitor" se luptă pentru binele meu, al dumneavoastră, al nostru al tuturor, deopotrivă. Glumeam, evident, deoarece nu pot să cred că, chiar toți aleșii noștri nu pot dormi de grija problemelor cu care ne confruntăm noi oamenii de rând. S-a cam adeverit acest fapt când s-a trecut la vot, moment în care, majoritatea formată ad-hoc din consilierii tuturor partidelor, cu excepția celor de la PNL, a votat pe linie, împotriva amendamentelor depuse de colegii lor PNL-iști. Nu știu dacă propunerile acestora erau o prioritate stringentă, dar să nu treacă la vot nici măcar un amendament al opoziției, din punctul meu de vedere, seamănă cel puțin a răfuială politică... de ce ???...poate doar domniile lor știu răspunsul la această întrebare.
Oricum, mi-a plăcut live-ul dnei viceprimar Daniela Ivașcu, făcut chiar din biroul dânsei imediat după terminarea ședinței, precum și modestia de care a dat dovadă, afirmând că este mulțumită cu simplul fapt că amendamentele depuse de reprezentanții partidului pe care îl conduce, chiar dacă au picat la vot, măcar au trecut prin " filtrul" aleșilor neamului, astfel respectându-se legea, deși din zicerile celor din tabăra opusă, dacă acestea nu sunt asumate de primar nu mai trebuie supuse votului consilieriloi locali.
Totuși ce m-a frapat cu adevărat, a fost afirmația făcută în finalul live-ului și anume aceea că domnia sa are și memorie și smerenie, calități care, din punctul meu de vedere sunt din ce în ce mai rar întâlnite printre politicienii de pe minunatele noastre plaiuri mioritice.
Ce am putea înțelege noi din aceste afirmații, altceva decât faptul că îi ține minte pe cei care, din punctul dumneaei de vedere, mai mereu sunt doar un fel de "Gică Contra" fără a-și apleca "urechea muzicală", la propunerile făcute de partidul pe care cu onoare și responsabilitate îl reprezintă, dar și că deocamdată, fiind în minoritate, dă dovadă de smerenie, fără însă a-și pierde nicio clipă speranța că, după cum foarte bine spune o vorbă din bătrâni...fie roata și pătrată, tot se-ntoarce ea odată.

PETRE GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și