„Eu cred că circulația TIR-urilor distruge drumul”

Primarii din zonă se declară însă dezamăgiți și spun că acest drum, fiind unul național, ar trebui să fie reabilitat la standarde europene. Primarul din Copalnic Mănăștur, Mihalca Ștefan, a declarat că primăria pe care o conduce este dispusă să ofere teren pentru construcția unei centuri de ocolire a centrului Copalnicului, însă răspunsul primit este același de fiecare data și anume că centura se va face când drumul național va intra în reabilitare.

„Mie mi se pare că nu e în regulă cu acest drum. E foarte circulat și problema e că sunt anumite porțiuni unde acest drum se lasă. Am vorbit cu cei de la CNADNR, că erau zone cu gropi mari și exista pericol de accidente. Mi se spune de fiecare dată că se repară, că nu sunt bani. Eu cred că circulația TIR-urilor distruge drumul. E un drum național care ar trebui făcut cum trebuie. Noi suntem dispuși să oferim teren pentru a se face o centură de ocolire a centrului Copalnicului. E o poveste veche, de vreo opt ani, dar ni se spune că centura se va face când se va reabilita drumul", a menționat primarul Copalnicului.

„Cred că unele gropi au fost uitate pur și simplu”

„Drumul e plin de petice. Se circulă foarte prost. Sunt petice făcute de mântuială, sunt în continuare gropi pe care nu le-a peticit nimeni. Ca și șofer, ești indus în eroare când vezi că drumul e peticit și, totuși, te trezești că dai peste o groapă. Sunt apoi zone unde s-au făcut peticiri și au fost lăsate și niște gropi. Nu văd logica aici. Cred că unele gropi au fost uitate pur și simplu. Să nu mai spun că am văzut cum asfaltau pe ploaie. Și ce am mai observat că nu se dirijează foarte bine circulația și se produc blocaje. Nu e normal, că e drum național. până la urmă”, spune Vasile H., un șofer din Maramureș.

CNADNR trece la treabă din 1 aprilie

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a demarat Programul de punere în ordine a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi (Urgența I și Urgența II), care vizează executarea unor lucrări de întreținere a drumurilor în regie proprie. Potrivit CNADR, în cadrul acestui Program de întreținere curentă vor fi executate „lucrări la partea carosabilă a drumurilor (plombări gropi, repararea suprafețelor burdușite, colmatări fisuri și crăpături la îmbrăcămințile asfaltice, etc.), lucrări de întreținere a platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor, îndepărtarea materialului rezultat din activitatea de deszăpezire, etc.)”.

„CNADNR și-a propus pentru anul acesta să îmbunătățească și rețeaua de drumuri naționale. Astfel, am alocat resurse financiare importante atât pentru întreținerea curentă, cât și pentru întreținerea periodică”, a concluzionat Cătălin Homor, director General CNADNR.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și