Cum sunt, mai exact, scuterele electrice mai ecologice decât vehiculele cu motor pe benzină? În acest articol, luăm în considerare trei moduri simple prin care un scuter electric este benefic pentru mediu.

1. Reducerea emisiilor

Una dintre cele mai simple modalități de a vă reduce amprenta de carbon este să călătoriți fără emisii. Deoarece scuterele electrice sunt alimentate de o baterie reîncărcabilă, acestea nu au emisii și nu vă vor solicita să vizitați o benzinărie pentru a vă umple rezervorul.

Pe un scuter electric, călătoria dvs. este mult mai ecologică decât un scuter cu motor. Un studiu a constatat că unele scutere alimentate cu benzină emit, de fapt, o concentrație mai mare de substanțe chimice nesănătoase și dăunătoare în comparație, cu alte tipuri de vehicule alimentate cu benzină.

Conducerea cu un scuter electric va reduce drastic emisiile de carbon cu o cantitate semnificativă. Potrivit APE, un vehiculul normal de pasageri emite 4,6 tone metrice de dioxid de carbon pe an. În fiecare an, milioane de tone metrice de dioxid de carbon sunt produse de mașini. Comparați-le cu emisiile zero produse prin acționarea unui scuter electric și există un câștigător evident.

Chiar dacă țineți cont de producția, întreținerea și de alte emisii produse de ciclul de viață al unui vehicul, o mașină are o emisie de aproape 7 ori mai mare de dioxid de carbon, în comparație cu un scuter electric. Nu este de mirare că mulți oameni au făcut deja trecerea de la o mașină la un scuter electric, pentru naveta lor zilnică.

Multe orașe au început deja să impună restricții vehiculelor alimentate cu benzină. Cu un scuter electric, puteți evita aceste restricții. Și, în unele țări europene, puteți primi chiar stimulente guvernamentale pentru deținerea unui scuter electric. Scuterele ecologice sunt cu adevărat lideri în transportul personal fără emisii.

2. Economisirea energiei prin tehnologie

Unele scutere electrice sunt produse ecologice care utilizează tehnologie de economisire a energiei. Acesta este doar un alt mod prin care trecerea la un scuter electric este mai bună pentru mediu.

De exemplu, unele scutere electrice folosesc lumini cu LED-uri care nu numai că vă luminează călătoria eficient, dar folosesc și o cantitate foarte mică de energie. Scuterele folosesc, de asemenea, tehnologia EBS (Electronic Braking System), care reciclează până la 10% din puterea de frânare din nou în baterie.

În comparație cu motocicletele sau scuterele alimentate cu benzină, scuterele electrice au în mod inerent mai puține piese de înlocuit, ceea ce înseamnă mai puțină întreținere și un impact mai mic asupra mediului.

De ce să nu alegeți opțiunea mai ecologică decât modurile de transport tradiționale? Puteți să economisiți energie și să vă reduceți amprenta de carbon și puteți să începeți să faceți asta imediat cu un scuter electric.

3. Îmbunătățirea mediilor urbane

Scuterele electrice îmbunătățesc, de asemenea, mediile urbane prin reducerea poluării fonice și a aglomerării. Este posibil să nu vă dați seama de impactul vehiculelor tradiționale asupra mediului urban, până când nu faceți o plimbare cu scuterul electric.

Trotinetele electrice sunt silențioase, ceea ce înseamnă că nu contribuie la poluarea fonică în orașe. Acest lucru vă apropie de lumea din jurul dvs.! Vă puteți simți mai conectat la cartierele și zonele naturale locale, fără a strica experiența datorită unui motor puternic cu ardere internă.

Deși mașinile pot transporta mai mulți pasageri, marea majoritate a șoferilor călătoresc singuri între muncă și casă în fiecare zi. În comparație cu mersul cu un scuter electric, acest lucru este extrem de ineficient.

Mașinile, camionetele și SUV-urile necesită mult mai mult spațiu, în comparație cu un scuter electric. Aceasta înseamnă mai multă aglomerare pe drumurile noastre, în parcări și în toate orașele, în general. Într-o perioadă esențială în care spațiul personal este apreciat atât de mult, este foarte important să ne înghesuim mai puțin în mediile noastre urbane.

Citește și

Comentarii