"Atât timp cât sunt eu primar în Baia Mare, Romaltyn Mining nu va primi autorizație de funcționare orice demersuri ar face. E mai importantă viața oamenilor, natura, mediul ambiant decât o investiție ce temporar creează niște locuri de muncă, iar într-un final comunitatea are de suportat consecințele poluării istorice. Indiferent de situație și presiunile economice din jurul acestei companii, răspunsul rămâne unul negativ", a punctat Cătălin Cherecheș.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare a subliniat că va susține alături de prefectul județului Maramureș, Anton Rohian, și președintele Consiliului Județean, Zamfir Ciceu, orice inițiativă benefică legată de redeschiderea activităților miniere la Compania Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase Remin.

"Voi fi alături de prefectul și președintele CJ Maramureș în orice pas care ar putea duce spre reînceperea activităților miniere la compania Remin Baia Mare. Voi fi alături de oamenii care doresc să mă sprijine în folosul comunității, căutând toate formele prin care putem scoate Maramureșul lăsat în izolare o lungă durată de timp", a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș, care s-a înscris în această săptămână în UNPR, a mai subliniat că politic va sprijini acele proiecte care vin în sprijinul comunităților și a oamenilor din județul Maramureș.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și