Sinuciderea în localitatea maramureşeană Vişeu de Sus i-a surprins pe toţi cunoscuţii bărbatului. Din primele informaţii angajatul Detaşamentului de Pompieri Vişeu de Sus a luat arma de vânătoare în mână după care a pus degetul pe trăgaci, împuşcându-se direct în inimă. Pompierul avea în jur de 43 de ani şi până în acest moment nimeni nu ştie ce motive l-au determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest extrem.

Cazul este cu atât mai şocant cu cât în cursul nopţii trecute, fiul pompierului şi-a serbat majoratul. Oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş au menţionat că a fost constituită o echipă complexă de criminalişti, procurori şi reprezentanţi AEST care sunt în drum spre Vişeu . Şeful IPJ Maramureş, Viorica Marincaş a declarat că angajatul ISU deţinea legal arma de vânătoare.

UPDATE:

Pompierul care şi-a luat viaţa, împuşcându-se, era subofiţer al Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus din cadrul ISU „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş. Acesta a fost găsit mort în locuinţa sa, în cursul dimineţii de azi, 15 februarie 2014, de colegii săi de la Detaşamentul de Pompieri Vişeu de Sus. Aceştia l-au căutat acasă pentru că nu se prezentase la serviciu în această dimineaţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ. subofiţerul avea 45 de ani şi divorţase în anul 2013. Acesta avea doi copii, de 13 respectiv 18 ani. Mai mult, se pare că acesta nu suferea vreo depresie. cel puţin la testările psihologice obligatorii care se fac anual, a fost găsit apt pentru serviciu.

Surse din rândul anchetatorilor spun că soţia celui care s-a împuşcat ar fi grefieră la Judecătoria Vişeu. Se pare că bărbatul ar fi fost extrem de abătut de la pronunţarea divorţului, care a avut loc anul trecut şi că aceasta ar fi putut fi motivul care l-a împins spre suicid.

Potrivit ultimelor informaţii, victima, venind acasă de la petrecerea dată pentru majoratul băiatului şi-a premeditat gestul. Acesta a lăsat în urmă o scrisoare de adio prin care îşi cere scuze apropiaţilor pentru gestul extrem la care a recurs. Apoi, a luat puşca de vânătoare a fixat ţeava pe piept, în dreptul inimii şi a apăsat pe trăgaci. Se pare că a folosit muniţie de vânătoare breneke. Proiectilul a pătruns prin inima pe care i-a perforat-o după care glonţul a ricoşat în perete. Discutând cu apropiaţii, se pare că unul dintre motivele pentru care subofiţerul a ales să îşi ia viaţa a fost faptul că la majoratul băiatului său, fosta sa soţie s-a afişat cu noul ei prieten. Înainte de a pleca de la petrecere, acesta le-a spus invitaţilor ca „acesta este ultimul dans. Plec la serviciu”. Pentru că este cadru militar, în zona este aşteptat să ajungă şi un procuror militar.

Citește și