Bunicul Ghoto, cum era cunoscut Mbah Gotho, a murit la 146 de ani. În ultima perioadă, sănătatea acestuia s-a înrăutățit și mai mult, iar bărbatul a ajuns la spital. Șase zile mai târziu, el a vrut să fie externat. De atunci, abia a putut să mai mănânce și să bea apă, după cum a afirmat nepotul bărbatului.

Bărbatul din Indonezia ar putea să fie persoana care a trăit cel mai mult. El s-a născut în 1870, potrivit certificatului de naștere, însă Indonezia a început înregistrarea oficială a nașterilor în 1900, iar mai multe greșeli legate de adevărta vârstă a persoanelor au apărut în trecut.

Mbah Gotho susținea încă că vârsta lui este reală. Anul trecut, într-un interviu, el a spus că secretul longevității sale este faptul că “a avut alături persoane care îl iubesc”.

Un fumător înrăit, bunicul Ghoto a avut patru neveste, care au murit, precum și toți copii săi. El a fost înmormântat recent, după chiar el s-a ocupat, în timpul vieții, să-și aleagă piatra funerară.

Mai precis, bunicul Ghoto a început să își pregătească înmormântarea din 1992.

Dacă actele lui Ghoto se dovedesc a fi corecte, acesta ar deveni persoana care a trăit cel mai mult. Titlul onorific este deținut în prezent de francezul Jeanne Calment care a trăit până la vârsta de 122.

Citește și

loading...