Arya Permana cântărea cât șase băieți de vârsta lui, respectiv 192 de kilograme. Probleme sale cu obezitatea l-au făcut să aibă probleme serioase de sănătate, dar și să depindă mereu de părinții săi, căci abia mai putea să meargă.

După ani de zile în care a consumat cinci mese consistente pe zi, băiatul a fost supus unei operații salvatoare. Mai precis, părinții lui au fost convinși de medici că aceasta este singura soluție pentru a-i salva viața băiatului.

Intervenția chirurgicală a avut loc în urmă cu o lună, Arya fiind cea mai tânără persoană suspus unei proceduri de chirurgie bariatrică. În acest timp, băiatul de 11 ani a slăbit 31 de kilograme. Mai mult, docotorii de la spitalul Omni din Jakarta se așteaptă ca acesta să mai slăbească aproximativ 100 de kilograme în următoarele 12 luni.

Cum a ajuns Arya Permana să cântărească 192 de kilograme

Cazul băiatului din Indonezia este considerat unul dintre cele mai grave cazuri de obezitate din lume. La naștere, băiatul a cântărit 3,7 kilograme. El a început să câștige în greutate la vârsta de cinci ani, când a început să mănânce fără oprire.

În doar patru ani, băiatul a ajuns să cântărească 127 de kilograme, o greutate care a atras atenția asupra lui. Oamenii îl fotografiau mereu, băiatul devenind chiar “o atracție locală”. Arya a ajuns astfel să fie numit “cel mai gras copil din lume”, iar problemele sale au ajuns în atenția doctorilor.

Citește și

loading...