Au existat rapoarte anterioare potrivit cărora spitalul pentru copii Ohmatdyt a fost grav avariat de atacurile rusești asupra Kievului din această dimineață. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat acum aceste rapoarte.

Zelenski: Okhmatdyt a salvat și a îmbunătăţit sănătatea a mii de copii. Acum că spitalul a fost avariat de un atac rusesc, există oameni sub dărâmături, iar numărul exact al victimelor este încă necunoscut. Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea molozului – medici și oameni obișnuiți.

Spitalul de copii Ohmatdyt – cea mai mare unitate medicală pentru copii din Ucraina – este cel mai important centru de tratament din țară pentru cancerul la copii, potrivit Financial Times.

Italia acuză Rusia de crimă de război
Italia acuză Rusia de comiterea unei crime de război în timpul atacurilor cu rachete care au lovit capitala ucraineană și au avariat un spital de copii.

Ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, a cerut luni condamnarea internațională a Rusiei.

„Sunt frapat de imaginile bombardamentelor din Kiev care au lovit și un spital de copii. Crime de război care trebuie condamnate de întreaga comunitate internațională”, a scris Tajani pe X, adăugând: „Guvernul [italian] va continua să apere suveranitatea Ucrainei și a poporului său”.


Preluare: tvrinfo.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și