Explicația? Antrenamentele efectuate la o intensitate mică sunt mult mai economice pentru organism în privința consumului energetic, pe când mișcarea intensă eliberează cantități mai mari de energie.

Potrivit specialiştilor, în ceea ce priveşte prevenţia creşterii în greutate, intensitatea exerciţiilor este mai importantă decât durata lor. Mai exact, în urmă unui studiu efectuat pe aproape cinci mii de persoane s-a demonstrat că pentru fiecare minut în plus de efort intensiv în fiecare zi, riscul de obezitate a scăzut cu 5% în cazul femeilor şi cu 2% în cazul bărbaţilor.

Dacă vreţi, aşadar, să slăbiţi rapid, înlocuiţi joggingul de dimineaţă cu alergatul viteză.

Sau alegeţi antrenamentele de tip interval training, adică antrenamente cu intervale diferite de intensitate. Sunt ideale pentru persoanele care nu au suficient timp la dispoziţie pentru o oră la sală în fiecare zi, dar vor să piardă cu rapiditate ţesutul adipos. În ce constau aceste antrenamente?

Moderaţia, cel mai eficient exerciţiu

După o încălzire uşoară efectuaţi exerciţii moderate, iar apoi intense, intercalate de perioade scurte de pauză. Repetaţi aceste cicluri de câte ori puteţi, iar la final faceţi exerciţii care nu necesită mult efort.

Dacă sunteţi începători, specialiştii atrag atenţia să scădeţi intensitatea exerciţiilor atunci când simţiţi senzaţia de arsură la nivelul muşchilor. Asta pentru că în acel moment organismul începe să ardă din glucide, în loc de grăsimi. Dacă exageraţi cu intensitatea va puteţi alege cu accidentări, scăderea motivaţiei sau a imunităţii. De aceea, cei care nu sunt familiarizaţi cu mişcarea sunt sfătuiţi să apeleze mai întâi la sfatul unui instructor.

Nu uitaţi că pentru a slăbi sau pur şi simplu pentru a avea un stil de viaţă sănătos, nu este de ajuns să faceţi mişcare. La fel de importante sunt şi alimentaţia, dar şi odihna.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și