De la începutul anului 2016, pe plan internațional au avut loc mai multe astfel de evenimente rutiere tragice, soldate cu numeroase decese și persoane rănite.

La 10 ianuarie, 20 de oameni și-au pierdut viața în estul Mexicului, după ce autobuzul care transporta o echipă de fotbaliști amatori și câțiva suporteri s-a prăbușit într-un râu din Veracruz.

Două zile mai târziu, cinci persoane au murit și alte 65 au fost rănite, după ce două vehicule ce transportau muncitoare la o fabrică de confecții s-au ciocnit în provincia Kampong Speu din Cambodgia.

În ziua de 15 ianuarie, un autocar în care se aflau turiști veniți la schi a ieșit de pe carosabil în Nagano, Japonia. Numărul deceselor a fost de 14, iar 27 de persoane au fost rănite.

În 17 ianuarie, cinci persoane au murit și zece au fost rănite în guvernoratul New Valley din Egipt.

La 30 ianuarie, un cetățean român a murit și altul a fost rănit într-un accident în lanț produs pe o autostradă din Slovenia, ce leagă capitala Ljubljana de coasta Adriaticii. Peste 70 de mașini au fost implicate în accidentul soldat cu patru victime și peste 30 de răniți. Este considerat cel mai grav accident rutier din istoria Sloveniei.

Două accidente rutiere grave au fost înregistrate la 31 ianuarie, din nou, în Egipt. Primul a survenit după ce un camion a fost izbit de tren lângă Cairo, soldându-se cu șapte morți. Al doilea a avut loc în apropierea orașului Beni Suef și a implicat mai multe automobile. Au murit 21 de oameni și 16 au fost răniți.

Citește și