Cererea de strămutare a procesului lui Cherecheş a fost respinsă. Decizia instanţei nu poate fi atacată. "Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023", se arată în comunicatul instanţei.

"Din motive administrative, termenul a fost stabilit după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Cluj s-a grăbit înainte de soluţionarea cererii de strămutare.

Dacă instanţa admite cerera de strămutare, atunci hotârârea dată în apel este desfiinţată şi apelul se rejudecă. Cred că ar fi interesant pentru toată lumea. Poate să participe şi domnul Cherecheş la şedinţă şi să ne spună de ce consideră că se impume şi de ce a plecat din ţară", a declarat Răzvan Dosneanu, avocatul fostului edil din Baia Mare.

Cătălin Cherecheş speră într-o victorie la Instanţa Supremă având în vedere că o eventuală rejudecare l-ar scăpa de condamnare, mai ales că faptele se prescriu în aprilie 2024.

Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea. Fostul primar va fi mutat azi de la Ausburg la Munchen

În tot acest timp, Cătălin Cherecheș se află în Germania. Urmează să fie mutat astăzi de la Ausburg la Munchen. El a refuzat extrădarea și va urma un proces în urma căruia judecătorii germani pot decide mai multe lucruri: fie ca fostul primar să fie trimis în România, fie să-i fie admisă o cerere de ispășire a pedepsei în Germania, fie să îi fie refuzată această cerere de extrădare a statului român, caz în care Cătălin Cherecheș ar fi pus în libertate pe teritoriul Germaniei, pe termen nelimitat. Întreaga procedură poate dura, însă, câteva luni de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și