“Zeci de mii de turisti romani si straini au vizitat in anul 2017trei dintre cele mai cunoscute obiective din judet – Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Manastirea Barsana si Cimitirul Vesel din Sapanta. Turistii au fost interesati de trecutul obiectivelor vizitate, istoria lor in contextul national si unicitate. In varful celor mai vizitate se afla Cimitirul Vesel din Sapanta, fiind vizitat numai in perioada sezonului de vara de aproape 10.000 de romani si straini”, a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, incurajarea turismului in judetul Maramures este sustinuta de o continua dezvoltare si modernizare a infrastructurii rutiere si a altor facilitati.

“Promovarea Maramuresului ca destinatie turistica este sustinuta de administratia judeteana la cele mai importante targuri de turism din tara si Europa, in paralel cu o dezvoltare continua a principalelor drumuri nationale si judetene care permit accesul rapid spre orice punct de interes din judet. In ultimii trei ani, sute de kilometri de drum judetean si national au fost in proces de reabilitare, modernizare si extindere in ideea imbunatatirii infrastructurii rutiere, dar si a pentru contribui printre altele la sustinerea unei domeniu economic important care contribuie la bugetul local, asa cum e turismul”, a precizat Amalia Babici Man.

De asemenea, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC Maramures, Livia Sima, a mentionat ca sezoanele iarna-vara sunt cele mai prielnice unui turism de performanta pentru afacerile in domeniu.

“Sezonul de vara, incepand cu luna iunie pana la sfarsitul lunii septembrie, aduce in Maramures, mii de turisti. In ultimii cinci ani se observa o crestere semnificativa a romanilor care aleg ca destinatie de vacanta Maramuresul intr-un circuit combinat cu Bucovina, iar turistii straini aleg doua variante: Maramures-Bucovina-Delta Dunarii sau Brasov-Bucovina- Maramures. Turistii romani care ajung vara in Maramures aleg masina personala ca mijloc de deplasare, iar in cazul familiilor cu copii pe traseu sunt vizitate si alte obiective din Transilvania”, a spus Livia Sima.

Acesta a mai mentionat ca anual un numar tot mai mare de vizitatori ai judetului practica turismul de nisa – cultural sau religios, vizitand cele opt biserici din lemn aflate in patrimoniul mondial UNESCO, manastirile Rohia, Moisei, Peri- Sapanta si Prislop.

“Turismul de nisa aduce anual in Maramures mii de persoane care doresc sa viziteze manastirile ortodoxe sau greco-catolice, insa un loc aparte in programul acestora il ocupa vizitarea celor opt biserici din lemn aflate in patrimoniul UNESCO. Din pacate, aceasta categorie de turisti doar trece prin judet pentru a vizita si prea putini raman mai multe zile pentru a vizita sau a se recrea in alte puncte. Sunt excursii organizate cu ghid care vin special numai pentru acest gen de obiective”, a mai spus Livia Sima.

In context, purtatorul de cuvant al CJ Maramures, Amalia Babici Man, a mai mentionat ca dupa redeschiderea aeroportului international Baia Mare, atat turistii romani cat si cei straini care isi permit o calatorie cu avionul vor scurta timpul de ajungere la destinatie pentru o vacanta programata in Maramures.


Preluare: ZiarMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și