Ciolacu susține că administrațiile conduse de PSD nu primesc bani.

„Am avut o discuție cu juriștii. Știm că anul trecut, domnul Orban cu domnul Cîțu au folosit banii din fondul de rezervă pentru mită electorală. Au dat bani către PNL. Înainte de alegeri au mutat aproape 2 miliarde către autoritățile locale ale PNL. Fondul de rezervă are cu totul și cu totul altă destinație: calamități, intervenții de urgență, nu pentru mită electorală. Au venit acum cu o faimoasă anexă, pentru prima oara în 30 de ani, cu alocări de 380 de milioane numai către cele trei formațiuni politice care formează coaliția. Împreună cu colegii mei am hotărât să facem plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din fondul de rezervă din timpul Guvernului Orban și Guvernul Ciucă. Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli prin HG. Vrem să știm cum a trecut prin ședința de guvern această anexă la buget, pentru că aici vorbim de banii noștri strânși din impozite și taxe”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că județele conduse de PSD nu au primit bani, în timp ce acolo unde sunt administrații conduse de PNL, USR PLUS sau UDMR sunt direcționate resurse financiare.

„Exemple ale acestei măgării pe care niciun partid nu și-a permis-o în 30 de ani. Județul Covasna a primit 21 de milioane, e cel mai mic județ din România. La Dâmboviță cu o populație dublă s-au dat 600 de mii de lei. Dolj primește de 5 ori mai puțin. La Brașov unde e primar USR, nu discut necesitatea, dar primește de 4 ori mai mult decât Teleorman sau de 30 de ori mai mult decât Ialomița. Toate județele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii, sunt conduse de către administrații PSD. Este evidentă infrațiunea, vom face totate demersurile necesare”, spune președintele PSD.

Ciolacu spune că liderii din teritoriu vor să vină să protesteze la Palatul Cotroceni. Acesta a mai declarat că PSD ia în calcul să atace bugetul la Curtea Constituțională.

„PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta”, susține președintele PNL, Ludovic Orban.

„PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică și a discriminat oamenii. M-aș abține în locul lor la declarații politice. Au alocat predominant către primării PSD prin programele de dezvoltare locală sau bani alocați prin Consiliile Județene”, spune Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a avut discuții zilele trecute cu primarii despre un nou program PNDL. La întâlnire, primarii PSD s-au plâns de alocarea banilor. Primarii au fost încurajați să discute cu ministrul Fondurilor Europene pentru că prioritățile lor să fie incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citește și