Astfel, au fost afectate de rafalele puternice ale vântului și precipitații sub formă de ploaie și grindină 22 de unități administrativ-teritoriale, cu localitățile arondate (Baia Mare, Sighetu Marmației, Borșa, Cavnic, Seini, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Recea, Șieu, Sălsig, Săcălășeni, Remetea Chioarului, Călinești, Fărcașa, Satulung, Coaș, Șișești, Ocna Șugatag, Copalnic Mănăștur, Boiu Mare, Șieu, Coroieni).

Totodată au fost avariate de rafalele mputernice ale vântului 41 de acoperișuri de la blocuri de locuințe, 327 de locuințe afectate, 164 de anexe gospodărești, trei autoturisme, șase stații de autobuz, 13 stâlpi de rețele electrice, 6,1 km de rețea electrică, două branșamente de gaz, două vestiare de la terenul de sport, acoperișul unei săli de sport, un lăcaș de cult, un acoperiș de cămin cultural și un acoperiș de colegiu tehnic.

Nu au fost afectate de vijelie construcțiile hidrotehnice aflate în administrarea SGA Maramureș.

Și la această oră echipele de la Electrica intervin pentru alimentarea cu energie a localităților. Din totalul de 210.000 de consumatori existenți la nivelul județului, 84 de localități nu au alimentare (parțială sau totală) cu energie electrică. Sunt afectate 378 posturi de transformare și 21 de linii electrice aeriene.

Pe DN 18 circulația rutieră se desfășoară pe ambele sensuri de circulație, fără restricții. Pe DJ 84, 30% din indicatoarele rutiere au fost doborâte de rafalele vântului.

Au fost afectate de vijelie drumurile județene, pe o lungime de 19 km, DJ 109 F Strâmbu Băiuț – Ocna Șugatag, DJ 184 Baia Sprie – Cavnic, DJ 183, Firiza – Izvoare, DJ 185 Ocna Șugatag – Bârsana -Valea Muntelui, find nevoie de lucrări pentru refacere (podețe tubulare, parapeți metalici, desfundare șanțuri și rigole, montarea de indicatoare rutiere).

Echipaje de pompieri militari, dar și de la comitetele locale pentru situații de urgență intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet