"Partidul Naţional Liberal nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, Partidul Naţional Liberal este un partid istoric, este partidul cu cea mai îndelungată istorie în politica europeană", a spus Ciucă, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat despre varianta unui candidat comun PNL - PSD la funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă a răspuns: "Nu putem să ne înţelegem pe toate situaţiile".

De asemenea, întrebat dacă l-ar susţine pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care acesta ar candida pentru funcţia de şef al statului, liderul liberalilor a afirmat: "Nu sunt membru PSD. Sunt membru PNL şi voi susţine totdeauna un candidat din partea Partidului Naţional Liberal".

El a arătat că va avea aceeaşi opţiune şi la alegerile locale.

"În primul rând, aş susţine un candidat PNL. Şi de fiecare dată există şi a treia soluţie, motiv pentru care, în acest moment, Partidul Naţional Liberal îşi pregăteşte armata, activul de partid, să poată să intre în alegeri, astfel încât să îşi susţină candidatul", a completat Nicolae Ciucă.

El a reiterat că în statutul PNL este prevăzut ca liderul partidului să candideze. "Ca atare, va urma o decizie la nivelul partidului şi voi urma întru totul decizia care va fi luată de către colegii mei", a spus Nicolae Ciucă.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și